Kennisblog

Whitepaper

Maak van bezoekers klanten

Download

Deel dit bericht

facebook share

Hoe maak je een facebook story voor je bedrijfsprofiel?

Hoe maak je een facebook story voor je bedrijfsprofiel?

Bereikt jouw bedrijf ook steeds minder mensen organisch? Begin je je een klein beetje af te vragen of je nog wel verder moet met het plaatsen van Facebook berichten? In deze blog geven we je een gouden tip om je bedrijfs-gerelateerde berichten op zoveel mogelijk schermen te krijgen.

Facebook heeft nu voor bedrijfspagina’s ook de mogelijkheid om stories te publiceren. Een nieuwe, en (hele) simpele manier om uw merk te presenteren én je Facebook-engagement te vergroten. Facebook Stories was eerder alleen beschikbaar voor persoonlijke profielen, echter maken weinig mensen hier gebruik van.

Op dit moment gebruiken slechts een paar bedrijven deze functie, ondanks het grootste voordeel van deze functie: De stories verschijnen bovenaan de nieuwsfeed van de Facebook website én app. Lang verhaal kort, dit is hét moment om gebruik te gaan maken van Facebook Stories voor uw bedrijf.

 

Facebook stories

 

Door de laatste veranderingen in het algoritme van Facebook, krijgen de lokale nieuwsberichten en interacties van vrienden en familie meer prioriteit. Hierdoor wordt het voor de berichten van je Facebook bedrijfspagina nog moeilijker om gezien te worden zonder geld uit te geven om ze te stimuleren. Het is dan ook belangrijker dan ooit om te kijken naar alternatieven manieren om te communiceren met je publiek.

Het is nu essentieel om te kijken naar alternatieve manieren om te communiceren met je publiek. Facebook Stories kunnen bedrijfspagina’s helpen om zichtbaarheid te krijgen, vooral omdat zo weinig mensen ze gebruiken.

Net zoals Instagram stories zijn Facebook stories eerder visueel dan tekstgericht. Ze kunnen meerdere foto’s en video’s bevatten om een ​​bericht over te brengen en verdwijnen binnen 24 uur. Op dit moment kunnen Facebook bedrijfspagina’s alleen stories plaatsen vanaf de mobiele app, niet vanaf het bureaublad. Het is ten alle tijde mogelijk om je Facebook story weer te verwijderen.

 

Eenvoudig Facebook story plaatsen via uw Instagram bedrijfsprofiel

Als je een bedrijfsprofiel hebt op Instagram, kun je je Instagram stories pushen naar Facebook stories. Open je instellingen in de Instagram-app, selecteer ‘Bedieningsopties voor Stories’ en schakel ‘Je verslag delen op Facebook’ in. Met deze methode worden al je Instagram verhalen meteen op je Facebook bedrijfspagina story doorgelinkt.

Let op, wil je sommige stories alleen zichtbaar hebben op Instagram druk dan niet meteen op delen maar klik dan op verzenden naar en selecteer alleen Instagram.

 

Facebook story plaatsen via de Facebook app

  1. Ga naar je bedrijfspagina
  2. Scrol omlaag totdat je ‘Het verhaal van je pagina’ ziet
  3. Klik op ‘Verhaal maken’
  4. Maak een verhaal door foto’s of video’s te maken of te uploaden vanaf je filmrol
  5. Speel is met de filters of voeg teksten toevoegen!
  6. Als je klaar bent, klik je onderaan op het scherm op de knop ‘volgende’
  7. Je wordt gevraagd om het toe te voegen als een verhaal of als een bericht op je pagina
  8. Selecteer ‘Het verhaal van je pagina’ en klik op de pijlknop onderaan
  9. Als het gelukt is, stuur ons een berichtje via Social, wij zijn benieuwd!

 

Facebook StoryFacebook StoryFacebook Story

Heel veel succes en plezier met deze leuke en creatieve functie van Facebook. Wil je meer weten? Lees dan ook over hoe je social media kunt inzetten als strategie.

Mocht je er niet helemaal uitkomen, stuur dan een mailtje naar a.vanleeuwen@webstijl.nl en dan helpen we u graag verder!

facebook share
Left Menu Icon