Marketing automation uitbesteden

Marketing automation is een containerbegrip voor diverse online marketing activiteiten die geautomatiseerd zijn, wat betekent dat dit niet door een persoon gedaan hoeft te worden. Marketing automation was in de vroege dagen vooral gericht op het sturen van e-mails met een bepaalde interval, maar tegenwoordig gaat het veel verder. Laat ons u uitleggen hoe Webstijl u kan helpen als u besluit uw marketing automation uit te besteden.Marketing Automation en Lead Nurturing

In de meeste gevallen als bedrijven marketing automation uitbesteden, is dat voor het automatisch versturen van e-mails, met als doel om de lezer weer naar de site te lokken, ook wel lead nurturing genoemd.

Een praktijkvoorbeeld: u heeft een kortingscode, maar om deze te krijgen dient men een e-mail adres achter te laten. Zodra er een inschrijving is, wordt dit e-mailadres in een lijst gezet, waarna deze persoon om de zoveel tijd een mail krijgt.

Dat kan een inschrijving voor een nieuwsbrief zijn, waarna men automatisch mails ontvangt over gerelateerde onderwerpen, producten of diensten, of een periodieke update omtrent een evenement, mijlsteen of vakantie.

Het grote voordeel van deze automatische mails is dat men er na het opzetten geen omkijken meer naar heeft, terwijl het enorm effectief is. Het nadeel is dat het wel correct moet gebeuren. Als het verkeerd is ingesteld, kan marketing automation juist schade berokkenen, bijvoorbeeld als de e-mails niet op de juiste momenten verstuurd worden. Doe het dus alleen als u weet wat u doet, vraag anders een ander dit voor u te doen.

Afspraak

Waarom marketing automation uitbesteden?

Tegenwoordig gaan internettechnologieën zo ver, dat met conditionele logica de inhoud van zowel e-mails als webpagina’s kan worden aangepast. Op basis van het gedrag van een bezoeker op de website of diens klikgedrag in een e-mail wordt de inhoud van een webpagina of e-mail aangepast aan de hand van conditionele logica, een technisch hoogstandje binnen de marketing automation.

Dit is wederom technisch en moet correct gebeuren om succes te hebben. Marketing automation uitbesteden is daarom aanbevolen als u niet bekend bent met de mogelijkheden! Bij Webstijl hebben wij diverse marketing automation experts die uw team graag ondersteunen en u helpen bij het opzetten van uw marketing automation.

De voordelen van het uitbesteden

Marketing automation goed inrichten is een klusje. Bovendien wordt het effectiever naarmate de inhoud persoonlijker wordt, de frequentie (in het geval van e-mails) juist is en de juiste inhoud op het juiste moment getoond wordt. Bovendien moet de e-mail of webpagina er ook goed uitzien en overtuigend zijn.

Kortom: u heeft al snel meerdere vaardigheden nodig: een designer voor de opmaak, een copywriter voor de teksten, een technicus voor de conditionele opmaak en het proces en een marketeer voor de juiste intonatie, frequentie en boodschap op het juiste moment.

Bij Webstijl werkt een groot team aan marketeers en webdesigners. Marketing automation uitbesteden bij Webstijl biedt u dus meerdere voordelen: een team aan experts in aanvulling op uw huidige team, advies en ondersteuning en flexibiliteit. Dat alles voor een fractie van de prijs van het in dienst nemen van een fulltime marketeer. Benieuwd? Neem contact op!

Maak afspraak

Webstijl concept in 45 seconden

Meer online aanvragen =
meer bezoekers + meer conversie + actieve campagne

Genereer traffic

Meer bezoekers

2035 websites
20478+ leads gegenereerd
11 jaar | 23 medewerkers
6800 Google posities

Bezoekers worden klanten

Meer conversie

Continue marketing

Actieve campagne

Meer leads met Full Service Flex

Alle componenten voor meer leads zitten standaard in ons Full Service Flex concept, maar als de omstandigheden daarom vragen zijn ze ook los af te nemen. Wij helpen uw bedrijf groeien Wij bezorgen u meer website-aanvragen met ons online-marketing totaalconcept!

Uw groeikansen analyseren Over FSFL

Wat is uw uitdaging?

Wissel eens van gedachten met onze online marketeer Willem

Vraag een gratis brainstorm van 10 minuten aan:


U stelt vragen Wij bedenken mogelijkheden Zonder verplichtingen

  • We nemen contact op, om de brainstorm te plannen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Zonder verplichtingen, gratis
Left Menu Icon