Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Facebook ‘Messenger Rooms’

Facebook ‘Messenger Rooms’

Alle producten van Facebook stonden altijd al in het teken van het samenbrengen van mensen. Vanaf de opstart is het, het doel geweest van Facebook om mensen samen te brengen die niet bij elkaar waren. Vandaag de dag weten we ons prima te redden met het communiceren via video. De laatste weken/maanden is het aantal videocalls via Messenger of Whatsapp verdubbeld. Meer dan 700 miljoen accounts maken dagelijks gebruik van deze mogelijkheden. In Maart zijn ook het aantal weergaven van Facebook & Instagram live video’s flink gestegen. Toch zijn er nog meer mogelijkheden om real-time video nog meer te blijven ontwikkelen.

Facebook introduceert ‘Messenger Rooms’

Messenger Rooms moeten het nog makkelijker maken om via video contact te maken met familie, vrienden en collega’s. Door het maken van een ‘room’ in Messenger of via Facebook kun je anderen uitnodigen om deel te nemen aan de videocall.

 

Stuur mij meer updates!

 

 • Dit is zelfs mogelijk als je geen Facebook account hebt.
 • 50 mensen kunnen deelnemen aan de videocall
 • Videocalls hebben geen tijdslimiet

Facebook Messenger Rooms kunnen worden gedeeld via:

 • Nieuwsfeed
 • Facebook groepen
 • Facebook Events

Op korte termijn zullen er ook mogelijkheden komen om Messenger Rooms te creeren vanuit:

 • Instagram Direct
 • Whatsapp
 • ‘Facebook Portal’
Als je over de Messenger App beschikt, dan kun je AR functies toepassen en andere nieuwe AI toepassingen (filters).

Als je een MEssenger Room opzet kun je van tevoren kiezen wie deze Room te zien krijgt en eraan mag deelnemen. Als moderator van de room kun je mensen ook verwijderen uit de room en je kunt een room blokkeren voor overige.

Eind april 2020 worden de eerste rooms uitgerold in een aantal landen, daarna zal deze functie worden uitgebreid wereldwijd.

Whatsapp Groepsgesprekken zullen ook worden uitgebreid

Ook de Whatsapp groepsgesprekken zijn nu een mooie manier om met elkaar in contact te blijven. Op korte termijn is het straks mogelijk om groepsgesprekken te houden met 8 mensen via Whatsapp.

Deze groepsgesprekken via Whatsapp zullen worden beveiligd tegen derden, zodat niemand anders deze gesprekken kan volgen of bekijken. Zelfs Whatsapp zelf niet.

Whatsapp groepsgesprek met 8 personen via je mobiel
Whatsapp groepsgesprek met 8 personen via je mobiel

Er komen nieuwe live video functies aan voor Facebook, Instagram

Nu is het zo dat de live video’s op Facebook & Instagram worden gebruikt voor bijvoorbeeld:

 • Kooklessen
 • Work-outs vanuit huis
 • en vele andere opties..

via Facebook komen de volgende functies erbij:

 • ‘Facebook Live With’. Hiermee kun je anderen uitnodigen deel te nemen aan de live sessie via Facebook, ongeacht waar de ander op dat moment uithangt. Voeg een gastspreker toe, interview live een expert uit het vakgebied, ‘you name it!’
 • Facebook live events kunnen worden gebroadcast. Daarnaast komt er een mogelijkheid om geld te vragen voor de live events die worden gebroadcast. Denk hierbij aan optredens, online lessen van professionals etc..
 • Mocht je tijdens een live video geld willen ophalen voor een goed doel, dan zal er een donatie knop worden toegevoegd,zodat non-profit organisaties geld op kunnen halen.
 • Mocht je te weinig data hebben om een Facebook live video te volgen, dan krijg je straks de mogelijkheid om alleen naar de audio beelden te luisteren van de Facebook live video.
 • Ben je een gamer? Dan kun je straks ook je activiteiten binnen deze spelletjes live streamen vanaf je telefoon. Via de Facebook Gaming App wordt dit mogelijk gemaakt. Via deze app kun je ook je favoriete gamers volgen online en nieuwe games ontdekken. Ook de toernooien voor gamers is een nieuwe functionaliteit voor gamers om live te streamen. Ook deze toernooien zullen snel worden toegevoegd aan de Facebook Gaming App.
 • Om je favoriete streamers te supporten kun je met Facebook Sterren je support laten blijken. Deze functionaliteit zal in steeds meer landen worden uitgerold de aankomende weken. Elke ster die je weggeeft levert 1 cent op voor de streamer van het live event.

Via Instagram komen de volgende functies erbij:

 • Vanaf eind april kun je nu ook via je desktop Instagram livestreams bekijken en hierop reageren. Het wordt dus eenvoudiger, om op een groter scherm je favoriete home work-out te volgen via een groter scherm.
 • Als je live gaat op Instagram kun je, je video’s ook opslaan via IGTV (Instagram TV). Hierdoor blijven je live video’s langer beschikbaar dan 24 uur en kunnen anderen deze video’s ook nog terugvinden.

‘Messenger Kids’ krijgt ook een aantal nieuwe functies wereldwijd

Messenger Kids, de omgeving waarin kinderen, onder toeziend oog van pa en ma kunnen chatten, zal ook verder worden uitgebreid. In meer dan 70 landen zal straks het gratis videobellen worden uitgebreid en de opties voor ouders worden verder uitgebreid om contact te houden met hun kinderen en hun vriendjes/vriendinnetjes.

Messenger Kids groepsgesprek screenshot
Messenger Kids groepsgesprek screenshot

Tijd voor een virtuele Facebook date!

Zitten je haren goed? Nieuwste kleren aan? Lekker luchtje op? Ownee die laatste telt niet!

Slinger de videochat aan en wie weet zit jouw toekomstige echtgenoot wel aan de andere kant van het scherm. Binnen Facebook Datingzal de optie worden toegevoegd om een date op te zetten met een ander. Wanneer de ander de uitnodiging accepteert is het hoog tijd elkaar beter te leren kennen.

In de aankomende maanden zal deze functionaliteit worden uitgerold.

Facebook Dating screenshots
Facebook Dating screenshots
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom Facebook?

 

Stuur mij meer tips!

 

Bekijk hieronder meer gerelateerde Facebook berichten:
facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon