Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Instagram tips om het aantal volgers van je bedrijfsprofiel te laten groeien

Instagram tips om het aantal volgers van je bedrijfsprofiel te laten groeien

‘The Gram’, ‘Insta’, of welke naam je het ook wil geven: Instagram. Een ontzettend leuk platform wat gebruikt kan worden als marketingmiddel voor je bedrijf! Misschien ben je al bekend met Instagram, maar heb je geen idee hoe dit kan worden ingezet om je bedrijf een gezicht te geven? Of wil je weten hoe je je pagina nog succesvoller kunt maken? Webstijl geeft je tips.

 

Hoe kan instagram bijdragen aan het succes van mijn bedrijf?

Het leuke aan Instagram is dat het een bedrijf verschillende kansen biedt. Via Instagram kun je producten promoten, maar ook een kijkje achter de schermen laten zien. En wat dacht je van leuke win-acties of het inspireren van je volgers met de missie/visie van je bedrijf?

Instagram kan bijdragen aan het succes van je bedrijf omdat het een mogelijkheid geeft om meer dan alleen de sales kant te laten zien. Mensen zijn nieuwsgierig en vinden het leuk om iets te zien wat ze normaal niet te zien krijgen.

Stel je voor dat je een recruitmentbureau beheert in de financiële sector. Op je website zullen voornamelijk de vacatures en informatie staan. Maar op je bedrijfspagina van Instagram kun je nu ook foto’s van achter de schermen laten zien. Hiermee ben je creatief, en geef je je bedrijf een gezicht.

Foto’s waar je aan kan denken zijn foto’s van het team uitje, of een jarige collega die taart aan het trakteren is! Ook succes verhalen zullen het goed doen op je instagram pagina. Een nieuwe plaatsing, of een medewerker die al zo lang voor je in dienst is!

Het algoritme van Instagram kraken, hoe doe je dat?

In de video hieronder verteld Frank je meer over hoe je nu het algoritme van Instagram kunt kraken en welke methodes je hiervoor dient te gebruiken.

 

Zeven tips voor een succesvolle Instagram-pagina

  1. Maak een goede sprekende biografie. Dit is het eerste wat mensen lezen als ze op je bedrijfspagina komen, zonder bio loop je dus kansen mis. Zo kun je in de biografie je website of telefoonnummer neerzetten en de interesse opwekken van je volgers. Kijk maar eens naar de pagina biografie van @webstijl

instagram bio van webstijl

  1. Zorg dat de huisstijl van je bedrijf terugkomt in de Instagram-pagina: wees creatief, maar zorg er wel voor dat het niet te druk wordt. Een paar vaste filters voor de foto’s is soms al genoeg!Dit zal een mooi en strak beeld geven als (potentiële) volgers voor het eerst op je pagina komen, dit wordt ook wel je feed genoemd.Zorg dat je feed eruit springt en ze zullen je feed blijven herinneren!“You never get a second chance to make a first impression”
  2. Zorg voor interactie met je volgers. Dit kan door ze vragen te stellen in je berichten, maar ook door enthousiast te reageren op de reacties van je volgers. Een andere simpele manier: het terug volgen of foto’s liken van je volgers. Wees sociaal en zichtbaar!
  3. Gebruik hashtags! Dit is een super handige truc om je toekomstige volgers te bereiken. Deze hashtags zorgen ervoor dat mensen die zoeken op een bepaald woord uitkomen op jou Insta-pagina.In totaal kun je 30 hashtags per post toevoegen. Bedenk dus waar je op gevonden wil worden en zet deze hashtags onder elke post. #handige #insta #tip
  4. Content is key, dus plaats niet zomaar wat op je pagina. Door middel van de juiste content kun je je doelgroep motiveren en enthousiasmeren.Het leuke van content is, het mag elke keer weer anders. Dus de ene keer plaats je een foto van achter de schermen, de andere keer plaats je een quote en weer de andere keer een succesverhaal!
  5. Een makkelijke manier om volgers te genereren is door zelf de juiste mensen te volgen. Maar wie moet ik zelf volgen? Bestaat de doelgroep uit vrouwen tussen de 30-50 jaar? Dan heeft het weinig zin om Instagrammers te volgen die rond de 20 jaar zijn, omdat deze doelgroep niet geïnteresseerd zal zijn in jouw product/service.Om het heel makkelijk te maken, kun je ook eens een kijkje nemen in de lijst van volgers van je concurrent… Stuur ze een volgverzoek en laat ze zien dat je ook aanwezig bent op Instagram!
  6. #instastories, één van de gemakkelijkste manieren om in de spotlights te komen. Met insta stories kan je een beeld of video 24 uur lang online zetten, wat automatisch wordt afgespeeld bij de mensen die je volgen.En ook voor de insta stories geldt, wees creatief! Zo kun je nu sinds kort GIF-jes toevoegen, dit zijn bewegende emoticons. Zijn wij bij Webstijl gek op 😉 .

Groeien op een organische manier waarbij je iets toevoegt voor anderen!

  • Wil je meer volgers waar je iets aan hebt in plaats van 10.000 volgers waar je niks mee kan?
  • Of wil je juist hulp bij het opzetten van je Instagram pagina?

Webstijl helpt! Wij kunnen u nog meer tips geven bij het gebruiken van Instagram, en ervoor zorgen dat het gebruik van Instagram voor uw bedrijf kan uitdraaien tot een succes.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@webstijl.nl

 

Een aantal mooie voorbeelden van succesvolle Instagram pagina’s van bedrijven:

instagram pagina jamie oliver
instagram pagina jamie oliver

 

Het mooie aan de Instagram pagina van @jamieoliver is, dat hij zich positioneert als een Chef maar ook als een vader. Hij is dus naast professioneel ook erg persoonlijk op zijn pagina, wat een band schept met zijn volgers. Wat Jamie ook erg leuk doet is zijn afwisseling van foto’s en filmpjes!

Instagram feed van starbucks
Instagram feed van starbucks

 

@starbucks draagt echt zijn visie over aan haar volgers. Dit begint al in de bibliografie waarin ze schrijven over: “Inspiring and nurturing the human spirit”. En neem is een kijkje op hun pagina, alleen al door hun feed zijn we gek op deze pagina!

 

instagramfeed van NH hotels
instagramfeed van NH hotels

 

@nhhotels heeft iets leuks gecreëerd om voor enorme interactie te zorgen met hun volgers. Zij hebben namelijk hun eigen #hashtag gecreeërd. Spot jij hem al in de bio? Bijna alle foto’s op hun instagram pagina zijn van hun klanten die logeren in een NH Hotel en hiervan een foto posto met de bijbehorende #TravelWithNh! Super leuke & handige tip; creeër je eigen hashtag!

 

instagramfeed van Toms
instagramfeed van Toms

 

@TOMS is het perfecte voorbeeld van hoe je je instagram kan inzetten om een gevoel te creëren bij je bedrijf. Je ziet dat ze niet alleen de schoenen van TOMS plaatsen, maar ook dat zomerse/romantische gevoel wat je van de schoenen krijgt!

instagramfeed van Webstijl
instagramfeed van Webstijl

 

Met onze Instagram pagina, @webstijlonline, laten we ook drie verschillende ‘thema’s zien die passen in de feed. Zo zie je dat we een quote plaatsen, een kijkje achter de schermen en wat persoonlijke beelden!

Volg je ons al? We zijn inmidels de grens van 1600 volgers gepasseerd! 

Wil je, je instagram activiteiten uitbesteden?

Neem contact op met ons voor meer informatie!

facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon