Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Wat is Google Ads? (voorheen: ‘Google Adwords’)

Wat is Google Ads? (voorheen: ‘Google Adwords’)

Wat is Google Ads?

Adwords is een programma van Google wat ervoor zorgt dat er advertenties geplaatst worden. Dit soort advertenties heeft u vast wel eens gezien. Het zijn namelijk ‘pay per click’ (PPC) advertenties en worden boven en naast de gewone zoekresultaten weergegeven. U kunt wel stellen dat dit dus een eerste rang positie is waar u direct gebruik van maakt.

Uiteraard moet u hier wel voor betalen. Maar dit doet u pas wanneer er echt daadwerkelijk iemand op uw advertentie klikt. Ofwel u betaalt dus per klik.

Voordat uw advertentie geplaatst wordt en wordt weergegeven zullen er zoekwoorden moeten worden uitgekozen om de juiste doelgroep te kunnen bereiken passend bij uw bedrijf. Wanneer iemand in Google een woord intypt waar hij/zij naar op zoek is zoals bijvoorbeeld ‘houten tuinhuisjes’ en u bent degene die dit verkoopt of verhuurt dan is het dus relevant om tevoorschijn te komen met uw advertentie. Zorg dus dat uw advertentie geplaatst wordt gerelateerd aan uw doelgroep om zo de juiste bezoekers op uw website te krijgen.

Wanneer u weet welke zoekwoorden belangrijk zijn voor uw bedrijf is het de bedoeling dat u ook daadwerkelijk uw advertentie op die veelbelovende advertentieplekken krijgt. U bent namelijk waarschijnlijk niet de enige die dat plekje wilt hebben. Omdat er geen plaats is voor iedereen, werkt Google Adwords eigenlijk als een soort veiling.

Er kan geboden worden op een zoekwoord, maar wanneer er veel belangstellende zijn dan wordt de prijs hoger. Wanneer u de prijs te hoog vindt gaan dan kunt u het zoekwoord combineren.

Was uw zoekwoord voorheen ‘houten tuinhuisjes’ kies dan bijvoorbeeld voor ‘houten tuinhuisjes Rotterdam’ wanneer u zich in de buurt van deze plaats bevindt. Op dit zoekwoord zal de concurrentie waarschijnlijk lager liggen en wordt de kans vergoot dat u dat plekje in Google krijgt met uw advertentie.

Wanneer u het plekje in Google heeft ‘gewonnen’ dan kunt u een maximaal bedrag per dag instellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw advertentie in Google mag staan voor €0,50 per klik.

Wanneer een persoon op uw advertentie klikt dan betaald u daar €0,50 cent voor. Het maximale bedrag kunt u dan bijvoorbeeld zetten op €50,- zodat u 100 bezoekers per dag naar uw website kunt genereren of misschien wel €500,- voor 1000 bezoekers per dag. Het bedrag waar u voor kiest kunt u gemakkelijk weer aanpassen. Heeft u bijvoorbeeld een actie dan kunt u het bedrag verhogen en is de actie voorbij dan kunt u het weer verlagen.

Met Google Ads staat u dus direct bovenaan in Google en aangezien 95% van de internetbezoekers in Nederland gebruikt maakt van Google is het een goede optie om gebruik van te maken. U kunt echt alle ‘verkeer’ uit de markt bereiken en dat elke dag keer op keer.

Om daadwerkelijk het plekje in Google te veroveren is het van belang dat u een Google Ads campagne opzet. Uiteraard kunt u dit zelf doen, maar u moet er continu mee bezig zijn en zorgen dat het doorlopend blijft. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om uw Google Ads campagne uit te besteden. Een online marketing bureau zal dan voor u de campagne opstarten en onderhouden.

Uiteraard staan wij graag voor u klaar om uw advertentie campagne op te starten. Wij zullen uw Google Ads campagne helemaal beheren en deze zo effectief en efficiënt mogelijk maken. Neem contact met ons op voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden. Wij helpen u graag!

neem Vrijblijvend contact opVraag de brochure aan

 

facebook share
Left Menu Icon