Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Linkbuilding – Hoe werkt dit?

Linkbuilding – Hoe werkt dit?

De term ‘Linkbuilding’ heeft u vast weleens gehoord, omdat het namelijk steeds belangrijker wordt om hoger in de zoekmachines mee te komen. Zo’n 95% van de internet gebruikers uit Nederland maakt gebruik van Google. Google is dan ook een belangrijke bron om nieuwe bezoekers naar uw website te krijgen en met linkbuilding is het een effectieve manier om uw website te promoten.

 

Bij linkbuilding is het namelijk zo dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk links op andere websites naar uw website te krijgen. Om het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen wil het zeggen dat de zoekmachine links ziet als stemmen voor uw website. Des te meer stemmen uw website ontvangt, des te belangrijker deze volgens de zoekmachine moet zijn.

Het klinkt echter eenvoudiger dan het daadwerkelijk is. U kunt namelijk plekken zoeken op websites waar u een link op kunt plaatsen:

  • Blogs
  • Forums
  • Linkpartnerpagina’s
  • Startpagina’s en meer van dat soort websites.

Echter is het vaak lastiger dan het lijkt. Het is namelijk cruciaal om te zorgen dat het niet gaat om kwantiteit (de hoeveelheid links), maar om de kwaliteit van de links. Kwalitatief goede links krijgen is best een lastige opgave.

 

Kwaliteit van de backlinks bepalend voor jouw eigen autoriteit

De kwaliteit van backlinks wordt bepaald op basis van de relevantie van de link, ofwel schrijft degene die naar uw website linkt ook over hetzelfde onderwerp? En is het iemand die zelf ook veel ‘stemmen’ ontvangt?

Het is dus belangrijk dat u de juiste websites kiest om zelf ook hoger te kunnen scoren in de zoekmachine. Vraagt u een link aan bij een website die zelf niet optimaal scoort, dan is de kans groot dat u dat ook niet gaat doen.

Mag u een link plaatsen op een website die enorm goed scoort in de zoekmachine? Dan is de kans groot dat u meelift op het succes van de ander.

 

Verbeter uw domeinautoriteit (DA) en pagina autoriteit (PA) 

Op de website van MoZ.com kun je via de ‘Link Explorer’ functionaliteit een overzicht terugvinden van alle websites die naar jouw website linken.

Stap 1: Vul je website naam in via de ‘Link Explorer’

link explorer in MoZ
link explorer in MoZ

 

Stap 2: Bekijk alle websites die naar jouw website linken en dien een verzoek in bij Google als je links wilt afwijzen

verwijzende links in de link explorer in MoZ
verwijzende links in de link explorer in MoZ

 

De zoekmachines beoordelen uw website aan de hand van relevante links zoals net aangegeven. Deze relevante links zorgen ervoor dat u beter scoort in de zoekmachine en de domeinwaarde en paginawaarde verbeteren.

Deze waarden zijn voor de zoekmachine namelijk erg belangrijk om te bepalen hoe populair uw website is.

Op basis van de populariteit zal de zoekmachine u dan plaatsen op de plek waar u volgens de zoekmachine hoort. Kortom is het dus belangrijk om aan linkbuilding te doen.

Hoe meer relevante links, hoe beter uw website wordt beoordeeld en hoe beter de beoordeling, hoe hoger in Google. Wie wil dat niet?

Voorkom dat een website 100x naar uw website linkt

Het is belangrijk dat er niet in één keer honderden links naar uw website worden aangemaakt. Zorg juist dat dit geleidelijk wordt uitgevoerd. Hierdoor voorkomt u dat Google u zal straffen. Door geleidelijk een aantal links naar uw website te krijgen zal je vindbaarheid in Google verbeteren.

Wanneer een andere website wel heel vaak naar uw website linkt, dan kunt u deze website ‘disavowen’ in Search Console. Hiermee geeft u aan bij Google dat de inkomende links vanuit deze website moeten worden afgewezen, omdat dit bijvoorbeeld spam is en daarmee niet wenselijk.

disavow-links-search-console
disavow-links-search-console

 

Linkbuilding kan goed worden uitgevoerd in combinatie met SEO. Het is namelijk belangrijk dat er relevante content op uw website staat en dat Google goed kan zien waar de tekst over gaat.

Door middel van de backlinks met linkbuilding geeft u namelijk aan Google aan dat het om een interessante pagina gaat.

Uiteraard staan we graag voor u klaar om uw linkbuilding campagne uit te voeren. Voor meer informatie en vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Neem vrijblijvend contact op Bekijk het concept

 

facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon