Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Vindbaarheid in Google verbeteren

Vindbaarheid in Google verbeteren

Je verkoop daalt en ook bezoekers op je website blijven uit? Om op het internet goed gevonden te kunnen worden is het belangrijk dat je hierop optimaliseert. Jouw website beter vindbaar maken is de eerste stap naar meer bezoekers op je website. Vergelijk de situatie met een winkel in een weiland: zonder dat je de moeite doet om klanten te bereiken zullen zij niet van je bestaan af weten. Dit geldt ook voor jouw website. Je moet zorgen dat je binnen jouw doelgroep gemakkelijk gevonden wordt. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je, je website beter vindbaar maakt.

Hoe kan ik de vindbaarheid van mijn website vergroten?

Heeft u een website, maar heeft u het idee dat deze nog niet goed gevonden wordt in Google? Bent u ervan overtuigd dat u uw vindbaarheid in Google kunt verbeteren?

Neem u, uw website eens onder de loep:

  1. Wat zijn voor u belangrijke woorden, woorden die uw bedrijf weergeven, aangeven in wat voor branche uw bedrijf zich bevindt.
  2. Wat voor diensten of producten biedt u aan?

Wanneer u weet welke woorden voor u van toepassing zijn, ga dan naar Google en typ deze woorden in.

  • Komt u voor op de eerste pagina van Google? Dan is uw vindbaarheid op dit zoekwoord al erg goed en zullen zoekers gemakkelijk op uw website klikken.
  • Bent u vindbaar op de tweede pagina van Google? Dan is uw vindbaarheid niet slecht. De meeste zoekers bekijken de eerste twee pagina’s van Google, omdat ze ervan overtuigd zijn dat hier de meest relevante informatie of bedrijven staan.
  • Komt u niet voor op de eerste twee pagina’s van Google, dan is het tijd om uw vindbaarheid in google te verbeteren.
ontwikkeling posities in Google
*Afbeelding: ontwikkeling posities in Google

 

Website beter vindbaar maken gaat gepaard met diverse toepassingen

Een eerste stap die u moet zetten om uw vindbaarheid in Google te verbeteren is:

  1. Het optimaliseren van de content op uw website.Hierbij is het van toepassing dat u de teksten op uw website relevanter maakt en er een onderwerp op vast legt. Het onderwerp is hierbij dan het “zoekwoord”.Zoals eerder beschreven was het belangrijk om relevante te bedenken die bij uw bedrijf passen.Schrijf uw teksten dan ook gebaseerd op dit onderwerp.Hierdoor kan Google gemakkelijk zien waar de tekst over gaat en ziet dit dan als relevante content.Tevens is het van belang dat elke pagina in uw website of elk product in uw webshop een unieke content bevat.Wanneer u meerdere malen dezelfde tekst weergeeft zal Google dit niet zien als relevante content.Dit geldt ook voor het kopiëren vanaf andere website. Dit zal gezien worden als dubbele content door Google, waardoor uw vindbaarheid in Google juist afneemt.  Zorg dus voor allemaal unieke teksten met een duidelijk onderwerp.

Is het optimaliseren van mijn teksten genoeg om de vindbaarheid van mijn website te verbeteren?

Om een optimaal resultaat te kunnen behalen en dus echt uw vindbaarheid in Google te verbeteren is alleen het optimaliseren van uw teksten op de website niet genoeg.

Andere websites zullen ook naar uw website moeten linken, zodat ook via deze weg bezoekers naar uw website toe komen.

Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Zie linkbuilding niet als het bouwen van links, maar als het verbeteren van je online PR.

Door het linken vanaf andere websites zal uw website op een positieve manier naamsbekendheid krijgen onder uw doelgroep. Probeer dan ook links te verkrijgen van websites die aan hetzelfde onderwerp voldoen.

 

Maak uw website ‘responsive’

Wat is dat ‘responsive’?

Het is belangrijk dat de technische structuur van uw website optimaal is. Dit is op het oog niet zichtbaar, maar is van grote invloed op de prestatie en het effect van de website. Kies voor een responsive website voor de beste weergave op tablets en smartphones. Google vindt het namelijk belangrijk dat de website gebruiksvriendelijk en goed leesbare mobiele pagina’s heeft.

U wilt natuurlijk ook hoog in de zoekmachine staat op mobiele apparaten, door het nog steeds toenemende aantal smartphone gebruikers.

 

Social media als rode loper naar uw website toe

Natuurlijk kunt u uw website ook delen op social media. Hierbij kunt u zich ook zichtbaar maken op gerelateerde websites (bijvoorbeeld het schrijven van gastblogs).

Buiten het verkrijgen van links vanaf andere websites is de interne linkstructuur binnen uw website ook van cruciaal belang.

Interne links maken het voor de robots van Google, die uw website beoordelen, makkelijk om naar andere pagina’s op uw website te navigeren.

Zie het als een spinnenweb waarbij de robots als een spin (spider) door je website heen beweegt.

interne link structuur op een website

* Afbeelding: Voorbeeld weergave van een interne linkstructuur

Hierdoor zal uw vindbaarheid in Google verbeteren. Zijn er pagina’s die naar elkaar toe gelinkt kunnen worden? Wellicht staan er woorden in de tekst die door gelinkt kunnen worden naar andere pagina’s binnen uw website. Zorg dan dat deze links in de tekst worden toegevoegd.

Zijn er nog meer mogelijkheden om mijn vindbaarheid in Google te verbeteren?

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden om de vindbaarheid van je website te verbeteren.

  1. Zo kunt u bijvoorbeeld een reactie blok op uw website plaatsen, waar klanten een reactie achter kunnen laten. Reageer op relevante reacties die u binnen krijgt, want reacties zijn gratis (relevante) content.
  2. Voeg afbeeldingen en eventueel video’s toe. Geef de afbeeldingen die u toevoegt een naam (alt tekst). De alt tekst van een afbeelding wordt gelezen door Google.Zorg dat de video’s en afbeeldingen een goede balans hebben met de teksten.  Let er echter wel op dat de afbeeldingen en video’s geladen moeten worden, dit kan namelijk zorgen dat uw pagina langzamer laadt, wat weer minder gewaardeerd wordt. Zorg dan dat deze een snelle laadtijd heeft.

afbeelding in de content ter ondersteuning van de tekst

Wat nou als het niet lukt om zelf mijn vindbaarheid van mijn website te verbeteren?

Uiteraard zijn er online marketing bureaus die er in gespecialiseerd zijn om uw website helemaal te optimaliseren, alles in balans te brengen en u hierdoor beter vindbaar te maken in Google.

Zij weten precies wat er voor nodig is om u beter vindbaar te maken in Google en zullen dit dan ook uitvoeren. Zij kijken naar uw kansen in de markt en spelen hierop in.

 

Gratis vindbaarheid scan Contact

 

Heeft u nog vragen om uw vindbaarheid in Google verbeteren?

Onze medewerkers staan u graag uitgebreid te woord. Voor en vrijblijvend antwoord op al uw vragen kunt u contact opnemen met ons via: 0172-23 66 55.

 

Bericht categorieën: SEO
facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon