Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Social advertising; wat is het voordeel?

Social advertising; wat is het voordeel?

Wat is social advertising?

Social advertising is het creatieproces en het inzetten van advertenties waar je op kunt klikken, om doelgroepen te bereiken via social media platformen, nieuwsfeeds, op andere websites. Bedrijven gebruiken social advertising om naamsbekendheid op te bouwen, leads te genereren en of omzet te genereren.

Social advertising is met name effectief om de betrokkenheid van anderen te stimuleren en om conversies te genereren. Social media kanalen beschikken over zoveel gebruikersgegevens, dat het voor bedrijven een schat aan informatie biedt om specifieke doelgroepen mee te kunnen bereiken. Doelgroepen kunnen worden gevormd op basis van demografische gegevens als leeftijd, m/v, beroepsgroepen, online gedrag uit het verleden enz.

 

Bekijk ons concept

Wat wordt er jaarlijks uitgegeven aan social advertising?

Social blijft aanhoudend groeien sinds 2015. Normaliter werd er aan traditionele advertenties via tv, radio & print het meeste uitgegeven per jaar. In 2019 werd voor het eerst in Amerika meer uitgegeven aan social advertising, dan aan de hiervoor genoemde traditionele advertentiekanalen.

Vanaf begin 2019 is er al 100 miljard uitgegeven aan social advertising. De prognose voor 2023 is dat er tegen die tijd 242 miljard dollar zal worden besteedt aan social advertising.

Wat zijn de voordelen van social advertising?

Social media kanalen zijn onderdeel geworden van ons dagelijks leven. ’s ochtend staan we ermee op en als we niet uitkijken gaan we er ’s avonds ook nog eens te lang mee door.

In 2018 gebruikte 3,2 miljard inwoners wereldwijd gebruik van social media. 73% van deze aantallen gebruikt actief meer dan 1 social media kanaal. De aantallen mensen die je met jouw boodschap dus kunt bereiken zijn gigantisch.

Starten met social advertising

U heeft interesse om te gaan adverteren op social media. Maar waar moet u beginnen? Social advertising begint zoals met alle vormen van marketing met gedegen research. Onderzoek naar de doelgroep. Wie zijn uw potentiële klanten en waar bevinden zij zich online? En minstens zo belangrijk, waar heeft de doelgroep behoefte aan? Welke informatie, service, product, dienst of oplossing kunt u ze bieden als oplossing voor hun probleem of invulling van de behoefte? Voor social advertising zoekt u uit op welke social media kanalen de doelgroep zich bevindt. Dit kunnen wij natuurlijk ook samen met u doen! Want social media uitbesteden doet u met gemak bij Webstijl.

Platformen voor social advertising

Misschien een open deur! Maar ja, wij ademen natuurlijk online marketing. Voor u is het misschien wat minder vanzelfsprekend. Daarom nog even de platforms op een rijtje. U kunt bij Webstijl kiezen om uw bedrijf, product of dienst te promoten met:

 • Facebook advertising
 • LinkedIn advertising
 • Twitter advertising
 • Instagram advertising

Wat levert social advertising op?

Voor ieder type bedrijf en product kunnen wij advertentiecampagnes op social media ontwikkelen en uitvoeren. Met social advertising kunt u een boost geven aan een campagne of andere marketingactiviteiten. Iedere campagne (fase) heeft een eigen doelstelling en social advertising kan hieraan bijdragen. Denk aan de volgende campagnedoelstellingen:

Zakelijk social media

 • Meer bezoekers op de website
 • Naamsbekendheid/brand awareness verhogen
 • Het genereren van meer likes of volgers
 • Het promoten van een evenement
 • Verkopen realiseren
 • Leads genereren
 • Engagement creëren

Samen met u maken wij een volledig social advertising plan op maat en helpen u op deze manier uw doelstellingen te realiseren!

 

Campagnemanagement: meten en bijsturen van je advertenties via social media

Bij social advertising is campagnemanagement van groot belang. Dit betekent dat de inzet van social advertenties goed wordt gemonitord en bijgestuurd. Het is niet altijd even goed te voorspellen hoe bepaalde advertenties lopen. Het is vooral een kwestie van testen, meten en aanpassen als de resultaten tegenvallen.

Bij social advertising is dit makkelijk en snel te doen. Social media uitbesteden en overlaten aan experts? Wij zorgen voor een continu proces van meten, bijsturen en aanpassen. Alles voor een optimaal resultaat van uw social advertising campagne!

Brochure aanvragen

facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon