Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie tips zijn momenteel cruciaal. Het vandaag nog van start gaan met uw zoekmachine optimalisatie kan u helpen uw concurrentie geen concurrentieel voordeel te geven ten opzichte van uw business. Daarom geven we u graag een paar tips over zoekmachine optimalisatie. Zo kunt u zelf al een aantal dingen verbeteren aan uw website.

Websitesnelheid; Zorg dat je website snel laadt voor je bezoekers!

De eerste zoekmachine optimalisatie tip die we willen geven is om te zorgen dat de laadtijd van uw website snel is. Ofwel uw website moet snel laden. De geadviseerde laadtijd van een webpagina hoort minder dan 2 seconden te zijn. Vroeger was het normaal om gemiddeld 8 seconden op een pagina te wachten, maar tegenwoordig klikken bezoekers sneller weg.

De laadsnelheid van de website is één van de ranking factoren waar de zoekmachines rekening mee houden. De laadtijd van de website wordt dus meegenomen als ranking factor. Het verbeteren van de laadsnelheid heeft dus niet alleen voordeel voor de bezoekers en de conversie, maar ook om te kunnen scoren in de zoekmachines!

 

Schrijf unieke content

De tweede zoekmachine optimalisatie tip die we willen meegeven is het schrijven van unieke content. Zorg dat er geen gekopieerde teksten op uw website staan. Zowel niet van iemand anders als dubbele content van uzelf. Dit geeft namelijk een slechte ranking in de zoekmachine en Google straft u hiervoor. Het is dus belangrijk dat u unieke content schrijft. Google weet namelijk exact welke content er origineel is en welke gekopieerd zijn.

Zorg ook dat u gebruik maakt bij het schrijven van content dat er een goede titel boven staat die nauwkeurig beschrijft waar de tekst over gaat.

Kortom, unieke content zorgt ervoor dat u hoger in de zoekmachine verschijnt.

Voeg nieuwe SEO geoptimaliseerde teksten toe aan je website 

De derde zoekmachine optimalisatie tip heeft te maken met de tweede. Het is namelijk belangrijk om unieke content te schrijven. Maar zorg ook dat er nieuwe teksten op de website blijven komen. Zorg dus dat er regelmatig nieuwe artikelen op de website komen en vermijdt dat er niks meer wordt aangepast en de website verouderd. Houdt uw website up-to-date!

Het kan zijn dat u regelmatig schrijft maar dat er nog maar weinig bezoekers komen. Stop dan niet met schrijven! Zoals gezegd wordt is het korte termijn doen en lange termijn denken. Het kan namelijk zo zijn dat het een tijdje duurt voordat het effect heeft. Stop niet omdat u denkt dat het niet lukt, maar zet door en blijf uw website vernieuwen en uitbreiden.

Ontbreekt het je simpelweg aan tijd als het gaat om teksten schrijven?

Kijk dan eens rond of je de hulp kunt inschakelen van een zoekmachine marketing bureau.

Maak gebruik van interne links

De vierde optimalisatie tip is het gebruiken van interne links. Dit wil zeggen dat er linkjes worden gecreëerd van de ene pagina op je website naar de andere pagina binnen je eigen website. Hierdoor kan de zoekmachine de pagina’s gemakkelijk vinden en wordt het gezien als een soort netwerk. Door de interne links gaan de pagina’s op uw website beter scoren in de zoekmachine.

Wil je meer weten over hoe een zoekmachine werkt?

We schreven er al eerder een artikel over, hoe een zoekmachine te werk gaat.

Meld je bedrijf aan bij ‘Google Places’

De vijfde zoekmachine optimalisatie tip die we u willen meegeven is een simpele manier om meer bezoekers te krijgen via Google. Dat is namelijk uw bedrijf aanmelden bij Google Places.

Als u bijvoorbeeld workshops aanbiedt in Rotterdam, dan is het handig om uw website aan te melden. Als iemand dan via de zoekmachine de woorden ´workshop Rotterdam´ intypt dan verschijnt u op het kaartje van Google maps.

Gevonden worden op het internet dankzij een online marketing campagne

Gevonden worden op internet is zo mogelijk nog niet. Een online marketingbureau kan er met een campagne op maat voor zorgen dat u die potentiële klanten bereikt die voor u belangrijk zijn. Dankzij SEO optimalisatie zal uw website op relevante zoektermen hoger gepositioneerd worden in Google. Jouw eerder slecht bereikbare onderneming staat ineens vele posities hoger in Google. Dit levert al snel nieuwe bezoekers, en wellicht zelfs nieuwe klanten op!

 

Zijn er nog meer zoekmachine optimalisatie tips?

We geven jou graag nog meer tips over zoekmachine optimalisatie! Voor meer informatie kunt u contact met ons en krijgt u uitgebreid advies. We staan graag voor u klaar om u te ondersteunen in de zoekmachine optimalisatie en uw website een mooie positie in de zoekmachine te geven.

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contact  Vraag de whitepaper aan

facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon