Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Wijzigingen van Google: SSL en Mobile First

Wijzigingen van Google: SSL en Mobile First

Google zal begin komend jaar weer een aantal aanpassingen doorvoeren. Zo wordt SSL certificering nog belangrijker dan het al was. U riskeert een “niet veilig” markering als uw website niet optimaal beveiligd is. We hebben eerder een blog over SSL certificering geschreven.

Mobile First Indexering

Nog een belangrijke wijziging die Google gaat doorvoeren is de Mobile First Indexering. Op korte termijn zal Google de voorkeur geven aan uw mobiele website boven uw desktop website. Al vele jaren bericht Google over het belang van mobielvriendelijkheid. Niet gek, omdat het aandeel van mobiel gebruik zeer hard is gegroeid de afgelopen jaren. In 2017 zal 75% van het internetgebruik via mobiele devices plaatsvinden. Op onze Facebook pagina hebben we recent al naar een nieuwsbericht over dit onderwerp verwezen. Onze boodschap is dan ook: blijf niet achter op mobielvriendelijkheid! Het is namelijk actueler dan ooit en van grote invloed op de vindbaarheid en het succes van uw website.

Gevolgen voor uw positie in Google

Uw positie in Google zal op korte termijn dus op een andere manier worden bepaald. Website ranking gebeurt dan echt op basis van de prestatie en inhoud van de mobiele webpagina’s. Belangrijk is dus dat de inhoud van uw mobiele webpagina’s voorzien is van dezelfde relevante inhoud als de desktopvariant. Een ‘light’ mobiele versie is dan echt geen optie meer. Hier blijft het echter niet bij. Wat is nog meer belangrijk? Denk bijvoorbeeld aan laadtijd. Een factor die steeds belangrijker wordt en waar Google steeds strenger naar zal kijken. Een gebruiker moet relevante informatie en ook nog eens snel. Ze streven naar een optimale gebruikerservaring. Dit betekent dat uw de website hier dus ook op die manier zal moeten inrichten: geschikt en optimaal werkend voor mobiele apparaten.

The time is now

Google Mobile First is meer dan genoeg reden om te investeren in een mobiele website. Als u een goed werkende responsive website hoeft er niet veel aan de hand te zijn. Natuurlijk is het altijd goed om volgens de laatste technieken te werken. Het is wel tijd om in actie te komen als uw website op dit moment nog niet responsive is. Of als u naast de desktopversie een ‘light’ versie voor mobiel heeft draaien. Deze versie bevat vaak minder content dan de desktopversie. En als mobile first in werking zal treden dan zal dit grote gevolgen kunnen hebben voor de ranking in Google. Een ontwikkeling die grote negatieve gevolgen kan hebben.

Mobile friendly met Webstijl

Wij verwachten dat Mobile First ergens in het eerste kwartaal van 2017 in zal gaan. Wanneer exact is nog niet bekend. Google maakt over het algemeen grote wijzigingen een aantal maanden voorafgaand aan de doorvoering bekend, zodat er nog tijd is om aanpassingen te doen. Wilt u meer weten over mobile first indexering? Wilt u weten hoe uw website er op dit moment voor staat en welke wijzigingen er nodig zijn? Of wilt u een offerte ontvangen voor een mobielvriendelijke website? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel ons op 0172-236655.

facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon