Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Website geschikt maken voor mobiel

Website geschikt maken voor mobiel

Waarom een website geschikt maken voor een mobiel?

Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van smartphones om het internet op te gaan. Hierdoor is er tegenwoordig niet meer onderuit te komen om ervoor te zorgen dat uw website er ook op mobiele toestellen goed en overzichtelijk uit blijft zien.

Dit wil echter niet zeggen dat er gelijk een aparte versie moet worden gebouwd, maar zorg wel dat uw website er altijd goed uit ziet, op welk apparaat uw website ook bekeken wordt.

 

Heeft u uw eigen website wel eens gecontroleerd?

Heeft u weleens uw eigen website bezocht via uw mobiele telefoon? Waarschijnlijk ziet u meteen dat uw website niet geschikt is voor mobiel internet.

Als bezoeker bent u aan het in- en uitzoomen op het scherm en raakt het overzicht hierdoor kwijt. Wanneer dit het geval is, dan is het zeker belangrijk om je website geschikt te maken voor een mobiel.

 

Wanneer moet ik een website geschikt maken voor de mobiele bezoeker?

Ten eerste is het een prioriteit dat u uitzoekt hoeveel mobiele bezoekers uw website heeft. Wanneer dit aantal hoog is, is het zeker het overwegen waard om uw website geschikt te maken voor mobiel.

Wanneer uw website vaak bezocht wordt met een mobiel is het namelijk alleen nog inspelen op de wensen en behoefte van deze markt.

 

Welke mogelijkheden zijn er om mijn website geschikt te maken voor de mobiel?

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw website geschikt te maken voor de mobiel. Zo kunt u kiezen voor een responsive design, hierbij wordt de lay-out van uw website automatisch aangepast aan de afmetingen van het scherm waarop uw website bekeken wordt.

Met de responsive design past alleen het uiterlijk van uw website zich aan, aan de breedte van het beeldscherm. De inhoud van uw website blijft verder exact hetzelfde.

Om echt in te kunnen spelen op de wensen en behoefte van de bezoeker is het aan te raden om een aparte mobiele versie van uw website te ontwikkelen. Hierbij maakt u uw website geschikt voor de mobiel, maar wordt de lay-out aangepast naar een mobiele versie.

Het kan namelijk zo zijn dat de bezoeker van uw website met een mobiel, op zoek zijn naar heel andere informatie dan de bezoeker die via de desktop uw website bezoeken.

 

Aan welke punten moet ik denken wanneer ik mijn website geschikt maak voor mobiel?

Er zijn verschillende punten voor een website om geschikt te worden voor een mobiel. Denk hierbij dat er een doorverwijzing op uw website is naar de mobiele versie. Zorg dat de mobiele website simpel en helder is. Zorg dat de regellengte van de tekst zich aanpast aan de breedte van het scherm.

Zorg dat u geen programma’s gebruikt die een mobiele telefoon niet ondersteund. En tevens is het van cruciaal belang dat de contactgegevens op de juiste plek staan. Om optimaal vindbaar te zijn op internet is het ook belangrijk om SEO voor uw mobiele site te regelen.

Gratis vindbaarheid scan Contact

 

Heeft u nog vragen omtrent uw website geschikt maken voor mobiel? Onze medewerkers staan u graag te woord. Met eventuele vragen kunt u contact opnemen met telefoonnummer: 0172 23 66 55.

facebook share
Left Menu Icon