Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share
Stage lopen bij Webstijl: Mark en Sebastiaan

Stage lopen bij Webstijl: Mark en Sebastiaan

Al jaren werken we bij Webstijl graag samen met stagiaires. Hogescholen en ROC’s weten ons altijd te vinden voor jonge studenten die graag kennis willen maken met de praktijk.

Bij Webstijl dompelen we ze een half jaar onder in de wereld van online marketing. Communiceren, (actief) meedenken, ontwerpen, correcties doorvoeren, instellen van Analytics, denken in conversiemogelijkheden, kennis maken met (bewezen) principes in webdesign, alles komt een keer langs. In dit blogbericht stellen onze stagiaires Sebastiaan (Hogeschool Utrecht) en Mark (Grafisch Lyceum Utrecht) zich aan jullie voor!

Heb jij ook interesse in een leerzame en gezellige stage? Check onze vacatures!

Wie zijn jullie?

Sebastiaan: Mijn naam is Sebastiaan Smit, ik ben 21 jaar en ik woon in Utrecht. Ik heb me altijd met plezier beziggehouden met ontwerpen. Dit begon al een hele tijd geleden, toen ik op mijn slaapkamer een beetje voor mezelf met Photoshop aan het prutsen was.

Mark: Mijn naam is Mark Jansen, ik ben 20 jaar en kom uit Vleuten (Utrecht). Ik vind het heel erg leuk om te werken met programma’s zoals Adobe Photoshop, Illustrator en Lightroom. Ik heb een drukke, leuke bijbaan bij de jaarbeurs en ik zit nu in mijn derde leerjaar. Straks ga ik mijn examenjaar van het Grafisch Lyceum in, waar ik nogmaals een half jaar stage ga lopen.

 

Welke opleiding volgen jullie?

Sebastiaan: Ik volg de studie Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met heel veel nieuwe dingen, maar webdesign sprong er voor mij uit. Op een gegeven moment zat ik hele avonden aan mijn eigen website te werken, want hij was nooit af!

Mark: Ik volg Interactieve Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Hier leer je hoe je een design maakt (voornamelijk voor websites), dit door ontwikkelt tot prototype en hoe de realisatie in zijn werk gaat. In totaal 4 jaar, waarvan twee stageperiodes.

 

Hoe zijn jullie bij Webstijl gekomen om stage te lopen?

Sebastiaan: Inmiddels zit ik in mijn derde jaar, wat voor mij betekent dat ik een stage moest gaan zoeken. Een stage op het gebied van webdesign wist ik zeker dat het moest gaan worden, maar ik wilde graag iets meer. Ontwerpen heb ik al heel veel gedaan. Ik wilde ook graag dat de ontwerpen iets op zouden gaan leveren. Zo ben ik bij Webstijl terecht gekomen. Webstijl is erop gericht dat de websites leads opleveren en dit is nét een stapje verder dan ik gewend was om te doen.

Mark: Webstijl werd mij aangeraden door mijn stagebegeleider. Na een solliciatiegesprek kreeg ik een goed gevoel bij Webstijl en was ik erg blij toen ik diezelfde avond te horen kreeg dat ik aangenomen was.

 

Hoe ervaren jullie Webstijl als bedrijf?

Sebastiaan: Nu ik een tijdje stage heb gelopen bij Webstijl, kan ik zeggen dat ik het er erg naar mijn zin heb! Niet alleen steek ik erg veel op van alle werkzaamheden die ik mag doen, ook de begeleiding is erg goed. Samen met mijn stagebegeleider heb ik gekeken naar hoe we mijn leerdoelen binnen de stageperiode kunnen bereiken. Alle collega’s zijn erg gezellig en behulpzaam, iedereen wil je graag iets bijbrengen.

Mark: Webstijl is een bedrijf dat zich focust op het totaal plaatje voor een website. Zo kwam ik er al heel gauw achter dat een website wel meer is dan enkel een mooi design. Zo houdt Webstijl zich bezig met het bekijken of een website wel genoeg bezoekers krijgt en of het verkeer op een website wel soepel loopt. Dit gaat door middel van conversie en online marketing (SEO, SEA, social media, bannering en nog veel meer kanalen) activiteiten.

 

Wat doen jullie zoal op een dag?

Sebastiaan: Mijn werkzaamheden zijn erg gevarieerd en mijn input wordt erg gewaardeerd. Ik heb onder andere geholpen bij de conversieoptimalisaties van het Amsterdams Vloerencentrum en Alfreds restaurant, bij de redesigntrajecten van Maljaars Mediation, Huid &Zo! en All-Round Dakwerken en bij het meedenken van het ontwerpen van landingspagina’s voor Macaw en Disco-Train. Hele toffe en mooie projecten! Daar kijk ik straks, terug op school, met trots op terug.

Mark: Geen een dag bij Webstijl is hetzelfde. Hoe meer je kan hoe meer je krijgt. Soms ben je hele dagen bezig met het oplossen van verzoeken die klanten hebben met hun website, de andere dag maak je een compleet nieuw design voor een website. Soms ben je een week bezig met het onderhoud van een website en de volgende dag ben je bureau’s van de Ikea in elkaar aan het zetten. Er is genoeg te doen (ja, we hebben recentelijk een restyling van het kantoor gehad)!

 

Wat willen jullie hier nog graag gaan leren?

Sebastiaan: De belangrijkste dingen die ik graag bij Webstijl wilde leren zijn het zelfstandig kritisch kunnen kijken naar websites en het ontwikkelen van een eigen stijl. Vooral in het eerste leerdoel heb ik hele grote stappen gemaakt. Ik kan nu naar een website kijken en vertellen en onderbouwen welke dingen verbeterd kunnen worden om de conversie te optimaliseren. Ook het ontwikkelen van een eigen stijl gaat vlot. Door veel te onderzoeken en te ondervinden probeer ik erachter te komen wat mijn eigen stijl nu is, en hoe ik deze kan ontwikkelen.

Mark: Ik heb nu bijna mijn eerste stage erop zitten. In deze periode heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het design, realisatie, conversie-optimalisatie en optimalisatie van websites. Omdat ik het gevoel heb dat ik nog veel meer kan leren binnen Webstijl plak ik hier nog een periode achteraan. De tweede stageperiode ga ik me nog verdiepen in klantcontact, online marketing en het technische gedeelte buiten WordPress. De lat zal wat hoger gaan liggen, maar dat motiveert alleen maar.

 

Een woordje voor alle toekomstige stagiaires: wat gaan ze hier meemaken?

Sebastiaan: Ik kan een stage bij Webstijl zeker aanraden! Webstijl geeft je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen op een breed vlak: je leert natuurlijk de dingen die je zelf aangeeft, maar krijgt vanwege de open en gezellige sfeer ook erg veel mee van collega’s die jij zelf om hulp kan vragen, maar die jouw eigen hulp en inzichten ook erg waarderen.

Mark: Bij Webstijl kun je meer verwachten dan alleen het ontwerpen van websites. Je begint met kleine klusjes maar naarmate je beter kunt omgaan met het CMS dat Webstijl gebruikt zul je grotere taken en verantwoordelijkheden krijgen. Zolang jij als stagiair inzet toont en kan laten zien dat je het kan, geven ze jou de mogelijkheid om te groeien. Stage bij Webstijl is meer dan alleen koffie zetten en naar de printer lopen.. 😉

Stiekem benieuwd of Webstijl ook bij jou past? Zoek niet verder en bekijk onze vacatures!

Vacature overzicht

facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon