Kennisblog

Whitepaper

Maak van bezoekers klanten

Download

Deel dit bericht

facebook share

Online marketing: een strategisch schaakspel

Online marketing: een strategisch schaakspel

Tijdens onze werkoverleggen bespreken we met alle online marketing specialisten de lopende klantcases door. Het gaat dan over strategie, over monitoren en over bijsturen. De vergelijking met schaken wordt dan ook vaak gemaakt. Want om een spelletje schaak te kunnen winnen heeft u – net als in online marketing – een doordachte strategie nodig. En u moet snel van tactiek kunnen wisselen.

Kent u de spelregels van schaken?

In het schaakspel wordt vaak gesproken over de 3 gouden regels. Kent u deze regels? In dit blog trekken we een leuke parallel met online marketing. Zo spreekt het wat meer tot de verbeelding.

THE 3 GOLDEN RULES

Ontwikkel al uw stukken
Ieder schaakstuk heeft een unieke belangrijke functie en dit geldt net zo voor ieder online marketinginstrument. In het schaakspel is een van de belangrijkste regels het ‘ontwikkelen van de stukken’. Anders gezegd gaat het erom dat je de stukken vanuit de beginpositie optimaal inzet. Strategie dus! De parallel is dat ook online marketinginstrumenten in de juiste kanalen en op de juiste momenten ingezet moeten worden om zo het beste rendement te halen. Een online marketing bureau is hierbij uw schaakcoach!

Beheers het centrum met pionnen
Op het midden van het bord treffen alle schaakstukken elkaar. Juist daarom is het belangrijk om vanaf het begin het centrum te beheersen met pionnen. In online marketing is het beheersen van de centrale plek ook zo belangrijk. Een punt waar alles samen komt en waar de regie ligt. Social media speelt hierin bijvoorbeeld een grote rol van betekenis. Hier bent u zichtbaar, kunt u een koers uitstippelen, content verspreiden, bezoekers naar de website trekken en de dialoog aangaan met uw doelgroep. Aanvallen en verdedigen en de tegenspeler een stap voor zijn.

Houdt de koning altijd veilig
De koning is het schaakstuk waar het allemaal om draait. Hiermee kun je winnen en verliezen. In online marketing spreken we van ‘Content is King’. Dat is ook weer zo’n mooie parallel. Zorg voor consistentie en relevantie in de content die u plaatst en verspreidt. Zorg dat u de doelgroep regelmatig van nieuwe en frisse informatie voorziet. Zo blijft u zichtbaar en in staat om snel te schakelen. En anticipeer! Denk een aantal stappen vooruit om bij te kunnen blijven en niet achter de feiten aan te hobbelen.

Schaken 2

Zorgt dat u een winnaar blijft

Het blijft niet bij een of twee potjes. Want u wilt natuurlijk op regelmatige basis nieuwe klanten binnenhalen en blijven winnen, winnen en winnen! Online marketing is een continu proces. De verschillende disciplines blijft u ontwikkelen. Spelinzicht, techniek, tactiek en strategie. Op het gebied van online marketing kunt u denken aan het SEO bijsturingen, waarbij uw online vindbaarheid continu wordt geoptimaliseerd. Maar ook aan een website APK, voldoet uw website nog aan de laatste eisen en functioneert deze naar behoren? Worden uw bezoekers ook klant of kan er qua conversie nog worden bijgestuurd?

Full service Flex lease

Online marketing in abonnementsvorm, dat is wat Full service Flex lease is. De online specialisten helpen uw doelstellingen te realiseren met slimme, up-to-date en continu presterende online marketing oplossingen. Wij staan samen met u als een team aan het schaakbord. En maken van u een wereldkampioen!

 

facebook share
Left Menu Icon