Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Videomarketing; Zo realiseer je meer conversies middels video!

Videomarketing; Zo realiseer je meer conversies middels video!

(Deze pagina is geüpdate in juli 2020)

Video was voor kleine en middelgrote bedrijven altijd een ‘ver-van-je-bed-show’. Het leek altijd duur om een goed filmpje in elkaar te zetten. Tegenwoordig is video niet meer een uitzondering, maar eerder een norm en noodzaak aan het worden voor kleine en middelgrote bedrijven.

De ontwikkelingen op het gebied van videomarketing gaan ook nog eens razendsnel. Google komt regelmatig met updates en wijzigt algoritmes.

Online marketing is echt een continu proces van content creëren en aanpassen geworden. Van meten en bijsturen. Hoe krijg je meer bezoekers op je website, houd je ze daar en realiseer je conversies? Videomarketing is hierin een essentieel factor in geworden.

 

Bekijk hoe

 

Hoe zet je videomarketing in voor meer conversies?

Van landingspagina tot e-mails die je verstuurt. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je extra conversies en verkopen kunt realiseren met behulp van video.

 • Kun jij, je nog iets herinneren van hoe het internet eruit zag voordat er social media was?
 • Hoe het internet eruit zag voordat Youtube en Facebook überhaupt bestonden?

Het internet was een plek met gigantische hoeveelheden tekst. Her en der af en toe een afbeelding in een ietwat krakkemikkig design.

geocities internet vroeger
geocities internet websites van vroeger

 

Video in online marketing mix niet meer weg te denken in deze tijd

Maken we een flinke sprong vooruit, dan zien we dat de opmaak van die websites natuurlijk flink veranderd is.

 • GIF’jes
 • Video’s met ondertitels
 • Video in langer formaat (Youtube)

Het zijn compleet andere ervaringen die het internet momenteel voorschotelt. Dusdanig interessant allemaal, dat we dagelijks gemiddeld 3-5 uur online doorbrengen.

Het is niet alleen dat we meer tijd spenderen op het internet, maar de manier van content consumeren online is ook flink veranderd in de loop der jaren.

Video in 2021 goed voor ruim 80% van het internetverkeer

Onze aandachtsspanne op het internet is gedaald tot onder de 8 seconden. Als jij als bedrijf of als individu de consument niet weet te enthousiasmeren voor jouw content, dan is diezelfde consument vertrokken voordat je het door hebt.

Daarbij is video:

 • Een stuk meeslepender
 • Het voelt persoonlijker aan dan tekst en beeld voor de consument.

Dat platformen als Youtube, Facebook, TikTok & Instagram winnen aan populariteit, omdat ze hard inzetten op video, komt dus niet als een verrassing.

Dat betekent dus ook dat er nieuwe kansen voorbij komen voor marketeers. Je kunt met video een stuk authentieker en persoonlijker communiceren met je (potentiële) klanten.

Belangrijke voorwaarde is wel dat we met z’n allen uit onze comfortzone durven te stappen en voor die camera durven te verschijnen.

 

Wat is de kracht van videomarketing?

Met de overload aan informatie die op het web te vinden is kunnen mensen steeds moeilijker kiezen. Ook ontbreekt het ze aan tijd en zin om lappen tekst te lezen. Video werkt niet alleen snel. Een video van 30 seconden bijvoorbeeld legt jouw concept of product vele malen sneller uit dan twee alinea’s tekst. Maar beeld, geluid en muziek zijn ook nog eens mooie instrumenten om een gevoel over te brengen. En met gevoel wek je vertrouwen bij potentiële klanten en zullen zij eerder geneigd zijn voor je te kiezen.
Videomarketing

Waarom videomarketing inzetten?

 • Video’s vallen op. Dat doet iets met ons brein. We blijven in 90% van de gevallen de boodschap beter onthouden als deze tot ons komt vanuit een video. In 10% van de gevallen onthouden we hetgeen wat we tekstueel voorgeschoteld krijgen.
 • Video beïnvloedt het aankoopproces. Hier is onderzoek naar gedaan door Animoto. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat 73% van de ondervraagden aangaf dat een video die wordt bekeken via Facebook van invloed was op het aanschaffen van een product of dienst.
 • Met video maak je de online communicatie persoonlijk. Er is online geen meer persoonlijke manier van communiceren, dan via video. Iedereen kan zien met ze te maken hebben en dat geeft de consument een veilig en goed gevoel. Er wordt een band opgebouwd.
 • Met video kun je het gedrag van de eindgebruiker begrijpen. 
  – Tot welk punt hebben mensen jouw video bekeken?
  – Hoe zag jet klikgedrag van de consument eruit tijdens de video?Op die manier kun je erachter komen of het publiek interesse heeft voor de onderwerpen waar je over verteld.

“Maar video’s maken is toch hartstikke duur?”

Een veelgehoord argument, wanneer je voorstelt om video in te zetten als onderdeel van je marketing mix.

Als je ze professioneel wilt laten produceren, dan hangt er inderdaad vaak een stevig prijskaartje aan. Het mooie is echter dat een groot deel van de consumenten helemaal niet verwacht dat jij een perfect, in elkaar gemonteerde video presenteert.

Vanwege de opkomst van ‘User Generated Content (UGC)’, content gemaakt door de eindgebruiker, verwacht men geen hoogstaande video’s meer en mag het wel wat ‘rauwer’.

Tegenwoordig kun je ook met een goede webcam en goede belichting een omgeving creëren waarin je prima video’s kunt opnemen van goede kwaliteit.

Nu een groot gedeelte thuis moet werken, is de noodzaak om te communiceren via video programma’s als Zoom en Google Meet  erg hoog.

 

 

6 tips om meer conversies te realiseren met behulp van videomarketing!

De inzet van video is een krachtige manier om de conversie op jouw website te laten groeien. Zeker als een video goed is en aan de informatiebehoefte van de klant voldoet.

Het kan een vrij simpele toevoeging zijn aan jouw marketingmix met uitstekende resultaten. Maar hoe haal je het beste uit videomarketing? Hieronder zetten we een aantal opties voor je op een rij en dat doen we uiteraard in video vorm:

 

Tips voor succesvolle videomarketing

 • Neem video op als volwaardig onderdeel van uw marketingstrategie en middelen mix. Doe onderzoek naar de behoefte van de klant. Maak een goed onderbouwd plan en vergroot zo de ROI (Return On Investment).
 • Zorg dat het hele plaatje klopt en geef de bezoeker een totaalbeleving. Zorg dat niet alleen de video van goede kwaliteit is, maar dat de website tiptop in orde is en de conversie op de juiste manier wordt opgevolgd. Met het unieke Full service Flex lease concept van Webstijl zorgt u voor een optimale 360° online marketing mix.
 • Zorg voor een killer script met de kijker als uitgangspunt! Wat heeft de klant nodig om voor jou te kiezen? Hoe kun je helpen een probleem op te lossen of in de behoefte te voorzien? Natuurlijk kun je ook informatie geven over wat u doet en waar u goed in bent. Maar de doelstelling is niet om zo veel mogelijk informatie te geven.
 • En als laatste: vergeet de kijker niet aan te sporen om actie te ondernemen. Deze tip lichten we hieronder nog even verder toe.

Wil je ook aan de slag met videomarketing voor meer conversie?

Wil je videomarketing inzetten voor een beter resultaat? Vraag geheel vrijblijvend onze brochure aan om de mogelijkheden te bekijken!

Brochure aanvragen

facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon