Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Videomarketing: Help de klant voor u te kiezen!

Videomarketing: Help de klant voor u te kiezen!

Het internet is vol. Erg vol! Het aantal webpagina’s is bijna niet meer in cijfers uit te drukken. Het gaat om triljoenen en iedere dag groeit en groeit en groeit dit aantal… Het aantrekken van bezoekers naar uw website is niet zomaar 1 – 2 – 3 gebeurt. Ontwikkelingen gaan ook nog eens razendsnel. Google komt regelmatig met updates en wijzigt algoritmes. Online marketing is echt een continu proces van content creëren en aanpassen geworden. Van meten en bijsturen. Hoe krijgt u meer bezoekers op uw website, houdt u ze daar en realiseert u conversie? Videomarketing kan hierbij helpen!

Bekijk hoe

De kracht van video

Met de overload aan informatie die op het web te vinden is kunnen mensen steeds moeilijker kiezen. Ook ontbreekt het ze aan tijd en zin om lappen tekst te lezen. Video werkt niet alleen snel. Een video van 30 seconden bijvoorbeeld legt uw concept of product vele malen sneller uit dan twee alinea’s tekst. Maar beeld, geluid en muziek zijn ook nog eens mooie instrumenten om een gevoel over te brengen. En met gevoel wekt u vertrouwen bij potentiële klanten en zullen zij eerder geneigd zijn voor u te kiezen.
Videomarketing

Conversie optimaliseren met video

De inzet van video is een krachtige manier om de conversie op uw website te verbeteren. Zeker als een video goed is en aan de informatiebehoefte van de klant voldoet. Het kan een vrij simpele toevoeging zijn aan uw marketingmix met uitstekende resultaten. Maar hoe haalt u het beste uit videomarketing?

Een paar tips voor succesvolle videomarketing

  • Neem video op als volwaardig onderdeel van uw marketingstrategie en middelenmix. Doe onderzoek naar de behoefte van de klant. Maak een goed onderbouwd plan en vergroot zo de ROI (return on investment).
  • Zorg dat het hele plaatje klopt en geef de bezoeker een totaalbeleving! Dus dat niet alleen de video van goede kwaliteit is, maar dat de website tiptop in orde is en de conversie op de juiste manier wordt opgevolgd. Met het unieke Full service Flex lease concept van Webstijl zorgt u voor een optimale 360° online marketing mix.
  • Zorg voor een killer script met de kijker als uitgangspunt! Wat heeft de klant nodig om voor u te kiezen? Hoe kunt u helpen een probleem op te lossen of in de behoefte te voorzien? Natuurlijk kunt u ook informatie geven over wat u doet en waar u goed in bent. Maar de doelstelling is niet om zo veel mogelijk informatie te geven.
  • En als laatste: vergeet de kijker niet aan te sporen om actie te ondernemen. Deze tip lichten we hieronder nog even verder toe.

 

Vergeet de call-to-action niet!

Eigenlijk een open deur. Toch – verrassend genoeg – gebeurt dit in een heleboel video’s nog niet. Een call-to-action opnemen in de video leidt zeker tot een hoger conversiepercentage. Een gemiste kans als u hier geen gebruik van maakt! De meeste webpagina’s hebben wel een conversiebutton, maar waarom ook niet toevoegen in de video zelf. En zo’n call-to-action kan simpel en kort. Spoor de kijker aan om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of geef iets weg in ruil voor gegevens. U kunt dit laten inspreken door een voice-over. En het visualiseren door een afbeelding of button aan de video toe te voegen.

Ook aan de slag met videomarketing voor meer conversie?

Wilt u videomarketing inzetten voor een beter resultaat? Vraag geheel vrijblijvend onze brochure aan om de mogelijkheden te bekijken!

Brochure aanvragen

facebook share
Left Menu Icon