Kennisblog

Whitepaper

Maak van bezoekers klanten

Download

Deel dit bericht

facebook share

Websitesnelheid – Elke seconde telt!

Websitesnelheid – Elke seconde telt!

Als je aan mij vraagt naar één van mijn grootste ergernissen van het internet, zal ik direct zeggen langzame websites. Zodra een website te lang moet laden klik ik hem weg en ga ik iets anders doen op mijn laptop of telefoon. Waarschijnlijk denk jij daar net zo over…

Impact op SEO

Naast het gebruiksgemak van de bezoeker heeft de website snelheid ook impact op de vindbaarheid van jouw website in de zoekmachines. Hoe sneller jouw website is, hoe hoger Google je website zal ranken. En hoe hoger jij gerankt wordt, hoe meer bezoekers je zal krijgen op je website. Heb je al een snelle website, maar sta je nog relatief laag in de ranking? Webstijl helpt je graag.

 

An extra 0.5 seconds in each search page generation would cause traffic to drop by 20%” – Google

 

Impact op conversie

Onderzoek laat zien dat je website snelheid echt een groot effect heeft op je sales. Bijna de helft van alle internetgebruikers verwacht dat een site binnen 2 seconde wordt geladen en heeft de neiging om een site te verlaten die niet binnen 3 seconde is geladen. Daarbij zal ook nog is 79% van je bezoekers niet opnieuw naar je site komen als deze website niet de juiste prestaties levert. Met als eindresultaat: Veel potentiële verkopen gaan verloren door een paar seconden verschil.

 

One second of load time delay would cost Amazon $1.6 billion in sales per year” – Amazon

 

Voor een van onze klanten hebben wij het conversiepercentage bijvoorbeeld met 23% verhoogd, door onder andere de snelheid met 20% te verlagen. Meer weten? Kijk hier. De website van onze klant voordeelmat.nl heeft nu een load time van 1.57!

 

Mobiel verkeer

Het aandeel mobiel verkeer wordt steeds groter, daarnaast zijn consumenten ook veel eerder geneigd een aankoop via de mobiele telefoon te doen, waar dit in het verleden nog vaak als oriënterend kanaal werd gebruikt. Het is dus extra belangrijk dat je mobiele website versie ook razendsnel werkt. Het wegklikken bij een langzame site naar een andere app gaat namelijk heel snel op je telefoon…

 

Hoe snel ben jij?

Om eenvoudig te kijken hoe jouw website het doet kan je de web-based tool van Pingdom gebruiken. Krijg je een load time onder de 3.2 seconde dan ben je goed bezig! Scoor je echter boven de 3.2, dan wordt het hoog tijd dat je gaat kijken waar het mis gaat.

Benieuwd hoeveel sneller jouw website kan worden? Met een aantal quick fixes kan je soms al snel een paar seconden besparen. Webstijl helpt. Stuur een mailtje naar mij via service@webstijl.nl dan bekijken we de mogelijkheden zodat de bezoekers van jouw site zich ook zo voelen tijdens hun bezoek:

facebook share
Left Menu Icon