Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Eigen webwinkel starten

Eigen webwinkel starten

Wilt u een eigen webwinkel starten?

Om een eigen webwinkel te starten, moet u in eerste instantie zeker weten dat er vraag is naar uw product of producten. Als startende ondernemer is het, het overwegen waard om een marktonderzoek uit te laten voeren. Hiermee weet u exact of er vraag is naar uw producten en voorkomt u veel tijd en geld aan een webshop die uiteindelijk geen klanten oplevert, omdat er geen vraag naar is. Een goed ondernemingsplan is een eerste stap in de juiste richting om een eigen webwinkel te starten.

Hoe kan ik een eigen webwinkel starten?

Wanneer u een eigen webwinkel gaat starten zijn er een aantal stappen die u moet doorlopen. Zo is het van belang dat u zich registreert bij de Kamer van Koophandel en een BTW nummer aanvraagt. Dit is omdat u als eigenaar van een digitale winkel automatisch ondernemer bent.

Een goede bedrijfsnaam en dito domeinnaam zorgen voor een goede positionering. Als deze gemakkelijk is om te onthouden, heeft u de kans dat klanten niet alleen via Google binnenkomen, maar ook direct het adres intypen.

Tevens is het van belang dat uw webwinkel een goed uiterlijk heeft. Niet alleen de producten in de webwinkel zijn belangrijk, maar ook de uitstraling die de webshop geeft. Zorg dat uw webwinkel overzichtelijk is en dat de bezoeker van uw webwinkel binnen maximaal twee keer klikken het juiste product gevonden heeft. Als het te lang duurt, dan gaat de bezoeker weer weg.

Duidelijke afbeeldingen van de producten en duidelijke specificaties geven een goed en overzichtelijk beeld van het product dat ze kunnen kopen, de klant kan het namelijk alleen maar vanaf het beeldscherm zien.

Wat zijn de mogelijkheden om een eigen webwinkel te starten?

Het is aan te raden om een professionele webdesigner in te schakelen. Deze webdesigner weet exact hoe u een eigen webwinkel kunt starten en zal er voor zorgen dat de webwinkel voldoet aan de juiste uitstraling en conversie. Het design van een webshop is van groot belang om de bezoeker geïnteresseerd te houden en hem of haar te motiveren om tot aankoop over te gaan.

Een eigen webwinkel starten hoeft u niet helemaal over te laten. Zo kunt u wanneer u een webwinkel aanschaft met Content Management Systeem (CMS) kunt u deze gemakkelijk zelf onderhouden en kunt u hier aanpassingen in brengen, zonder dat u er verstand van hoeft te hebben.

Zorg ook dat u voor de klanten verschillende mogelijkheden heeft om af te rekenen. Bijvoorbeeld door middel van credit card of eenmalige machtiging. Een handig betaalsysteem is iDeal, waarmee klanten kunnen betalen door middel van internetbankieren bij hun eigen bank.

Ook voor een webshop moet je reclame maken, je staat niet automatisch bovenaan de zoekresultaten van Google. Links naar je website en het aanmelden bij diverse zoekmachines is een goed begin.

Wat zijn de kosten om een eigen webwinkel te starten?

De kosten om een eigen webwinkel te starten zijn variërend. Dit ligt ook geheel aan uw wensen. Wanneer u een stijlvolle marktkraam wilt zullen de kosten relatief lager zijn, dan wanneer u een complete marketingmachine wenst. De kosten om een eigen webwinkel te starten zijn dus verschillend. Laat u goed informeren voordat u de keuze overweegt. Tevens is het zo dat u een bedrag betaald om uw eigen webwinkel te laten bouwen. Hierna betaalt u een vast bedrag per maand om de webwinkel online te houden en voor het onderhoud aan de webwinkel. Hierdoor blijft uw webwinkel voldoen aan de ontwikkelingen op de markt.

Het concept Contact

Heeft u nog vragen omtrent een eigen webwinkel starten? Onze medewerkers staan u graag te woord. Met eventuele vragen kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0172 23 66 55.

facebook share
Left Menu Icon