Van budget naar succes

Met de feestdagen voor de deur denk je misschien op dit moment wel aan een budget. Je boodschappenbudget. Wel of niet die dubbele chocoladereep erbij? Die heerlijke “Château Canon-la-Gaffelière” of toch maar een huiswijn?Dit triggerde mij. Want in het nieuwe jaar worden de aankomende budgetten op professioneel gebied ook weer bekeken en overwogen.

Waar het in de supermarkt vaak een makkelijke keuze is (ja dure wijn en ja ook die chocola) is het op professioneel gebied zo makkelijk nog niet.

Want wat ga je waaraan precies uitgeven en wat wil je ermee bereiken?

Ik denk dan aan Steven Covey, zijn boek: “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap die jou helpen je doel te bereiken!” specifiek twee eigenschappen passen denk ik goed in deze context;

  • eigenschap 2 – Begin met het einde in zicht.
  • eigenschap 7 – Hou de zaag scherp

Met de bovenstaande eigenschappen in het achterhoofd is het goed om aankomende periode eens stil te staan bij hoe jij de (marketing) doelstellingen gaat behalen.

Wanneer je deze in een budget kwantificeert en ook maandelijks bijhoudt blijft de zaag scherp om je doelstelling aan het einde van 2020 te hebben behaald.

Interessant feit is dat uit onderzoek van Gartner blijkt dat de budgetten voor marketing nagenoeg hetzelfde zijn gebleven in de afgelopen jaren. Maar waar wel meer in geïnvesteerd wordt is in (marketing) technologieën en klantdata.

Uit een ander onderzoek blijkt dat 49% van de Nederlandse MKB ondernemers geen marketingbudget heeft vastgelegd.

Tegelijkertijd vinden 73% van dezelfde ondernemers dat marketing belangrijk is voor de bedrijfsvoering.

Wij zien natuurlijk het liefst budgetten waarmee we op online gebied alles van a tot z voor jou kunnen outsourcen. Maar met een trial budget kunnen we ook een eind komen!

Bedenk vooral van te voren wat je (online) marketingdoelstelling is en hoe deze door het nieuwe jaar te verdelen is. Om je hierbij te helpen bieden wij een tool aan om de marketing budgetten voor 2020 in kaart te brengen.

Je kunt hier per aspect jouw eigen budget gegevens invoeren en op die manier handige berekeningen maken.

Middels dit budget document (zie hieronder) download je na het invullen van je gegevens de tool gratis en begint het nieuwe jaar met een duidelijk en specifiek overzicht zodat je straks met een gerust hart nog een slokje van je dure wijn kunt nemen. (Proost)

Download het budget document


Left Menu Icon