Kennisblog

Deel dit bericht

facebook share

Is bloggen goed voor SEO? Lees hier alle tips!

Is bloggen goed voor SEO? Lees hier alle tips!

In een eerder blogartikel schreven we over waarom SEO nog steeds belangrijk is. En hoe u SEO op verschillende manieren effectief kunt inzetten.

Wilt u hoger scoren in Google?

Dan is het hoog tijd om te gaan schrijven over belangrijke onderwerpen uit uw vakgebied.

Nu zult u misschien denken: “Ja, maar waarom dan?”

Blijf bij ons. Dat gaan we u allemaal uitleggen verderop in dit artikel.

 

Geef het beste antwoord op de problemen van uw bezoekers

Klanten of bezoekers van uw website zijn op zoek naar een oplossing voor hun probleem.

Wanneer u die informatie geeft aan de klant, dan gaan ze u zien als autoriteit en dan wordt het interessant. Als ze u gaan zien als autoriteit, dan is de kans groot dat ze ook een product of dienst bij u gaan afnemen.

U heeft waardevolle informatie met uw websitebezoeker gedeeld en daarmee heeft u als het ware een zaadje geplant in het brein van uw bezoeker.

Het resultaat is dat u steeds beter gevonden wordt via Google. Bloggen is goed voor SEO dus! Maar hoe pakt u dit aan en waar moet u op letten? We geven een aantal tips.

 

Tips voor het succesvol starten van een blog!

1. Verwerk de juiste zoekwoorden

Het is goed om te weten op welke zoekwoorden gezocht wordt binnen Google om bezoekers naar uw blog of website te trekken. Als u hier inzicht in heeft dan kunt u deze woorden bewust verwerken in uw blogberichten. Dit kan in de tekst zelf, maar ook in de titel, tussenkoppen en in de omschrijving van afbeeldingen en video’s.

Welke zoekwoorden zijn relevant voor uw bezoeker? Met de Google suggestie tool binnen de zoekmachine zelf kunt u hier al vrij simpel een beeld van krijgen. Maar ook diensten als Google Keyword Tool van AdWords zijn handig bij het snel achterhalen van veelgebruikte zoekwoorden.

Wilt u een grondig zoekwoordenonderzoek? Dan kunt u een online marketingbureau inschakelen, zij werken vaak met uitgebreide tools op het gebied van zoekwoorden.

2. Maak gebruik van interne en externe links

Linkbuilding is ook een belangrijk onderdeel van SEO. Dit kun je met bloggen ook goed inzetten. Link door naar eerder geschreven blogs en verwerk het zoekwoord in de naam van de link.

Bijvoorbeeld: Wilt u beter gevonden worden? Schrijf dan vooral pakkende webteksten.

Als deze interne pagina geoptimaliseerd is voor het betreffende zoekwoord dan zet je SEO op de juiste manier in. Google begrijpt namelijk direct het onderwerp van de bestemmingspagina en dit resulteert in een hogere positie.

En dan nog even wat over externe links. Het verwerken van links naar andere websites met een hoge pagerank is een interessant onderdeel van SEO. Websurfen betekent niet alleen zoeken in de zoekmachine, maar hoe vaak klikken mensen niet van de ene website door naar de andere.

Probeer het voor elkaar te krijgen dat andere goed scorende websites naar jouw blog door linken. Zo helpt u elkaars linkprofiel te optimaliseren en dit is goed voor uw SEO.

Een goede tip is om ook eens met gastbloggers te werken op uw eigen site. Ten eerste krijgt u zo nieuwe en verse content en ten tweede wordt er vaak vanaf een ander blog naar dit artikel verwezen. Dat is twee vliegen in één klap!

3. Werk de content regelmatig bij

Laten we eerlijk zijn. De meeste goedlopende en populaire blogs zijn die met dagelijks nieuwe content. En dat is natuurlijk niet gek. Mensen zijn dagelijks op zoek naar informatie en vermaak.

Voor Google is het ook interessant, want die belonen websites die op regelmatige basis nieuwe en relevante content toevoegen. Zorg daarnaast dat de nieuwe content beschikt over alle on page seo factoren.

4. Laat het blog delen via social media

Is uw blog van goede kwaliteit? Actueel, relevant of grappig? Dan maakt het goede kans om op social media gedeeld te worden. En dat is weer goed voor SEO, want het genereert links, interactie en engagement. Allemaal factoren die Google gebruikt om een indicatie te krijgen van de kwaliteit van de content. Hoe hoger de interactie hoe hoger het resultaat in de ranking. Maak het de bezoeker van uw blog zo makkelijk mogelijk en voeg duidelijke like en deel knoppen toe!

 

Wat zijn de voordelen van een goed informatief blog?

Een goed informatief blog biedt dus veel voordelen.

Bloggen is goed voor SEO. Dat is duidelijk! En met bovenstaande tips kunt u van start gaan. Wat goed is om te weten is dat het bijhouden van een blog vooral veel tijd kost.

Het beste is als u de artikelen zelf schrijft, u bent namelijk de specialist. Wilt u een copywriter inzetten? Lever dan wel zelf de input aan waarmee de basis van de boodschap duidelijk is. Een copywriter kan hier dan een goed lopend artikel van maken.

Nog even een paar belangrijke zaken op een rijtje.

  • Schrijf het blog voor een duidelijk omschreven doelgroep oftewel weet voor wie u schrijft
  • Bepaal vooraf de zoekwoorden waarover u gaat bloggen en wees consistent
  • Maak gebruik van social media om de blogs te promoten
  • Wees geduldig! Een succesvol blog heeft altijd even een aanlooptijd nodig

 

Bericht categorieën: SEO
facebook share

Lees verder op Forwardmarketing.nl

Webstijl is nu Forward Marketing

Meer lezen over SEO, SEA, Social Media, conversie, leads en webdesign?

Bekijk forwardmarketing.nl

Left Menu Icon